Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Garmerwolde-Thesinge-Stedum-Ten Post
 
 

zo 17 september 2017

Startzondag

Locatie: 
 Start in Gereformeerde Kerk Ten Boer
Tijdstip: 
 9:30  - 16:30

Kerkproeverij, een open huis
Een mooi thema voor een startzondag (17 september), zeker in clusterverband. In de ochtend staat de kerkdeur van de Gereformeerde Kerk in Ten Boer wijd open voor alle gemeenteleden van de deelnemende kerken. Met twee enthousiaste predikanten en betrokken gemeenteleden bereiden wij een startdienst voor waarin onderdelen in de dienst worden omgekeerd. De dienst is gebaseerd op de werkers in de wijngaard, die ongeacht de duur van hun gedane taken allemaal eenzelfde denari ontvangen. Dit roept reacties op. Want dit is niet wat je noemt “loon naar werken”. En hoe zit het met de rechtvaardigheid? Een mooi onderwerp dat in de dienst tijdens de omgekeerde verkondiging tegen het licht wordt gehouden. Wat u zich moet voorstellen bij een omgekeerde verkondiging? Misschien is nu eens de predikant iets minder aan het woord en is er vrijheid om zaken met elkaar te delen. In welke vorm dat gebeurt, beleeft u op deze zondagochtend. Het omgekeerde ziet u ook terug in de collecte: u geeft dit keer niets, maar u ontvangt iets. Met zang door het gelegenheidskoor wordt u muzikaal onthaald in dit open huis en proeft u aan het verhaal dat beeldend verteld wordt aan de kinderen.
 
Naast deze geestelijke proeverij krijgen ook de smaakpapillen de kans te proeven van koffie, thee en lekkere baksels, die u zelf mee mag brengen. Tussen de middag wordt een heerlijke lunch geserveerd. Daarvoor hoeft u niets in gang te zetten.
 
De start van dit nieuw kerkelijk seizoen biedt ook proeverijen in de andere clusterkerken. In elke kerk staat in de middag de deur open voor iedereen, ook de mensen die (nagenoeg) nooit een kerk bezoeken zijn van harte welkom. U kunt kiezen welke richting u opgaat: GK Stedum, GK Ten Post, PKN Thesinge/Garmerwolde, GK Ten Boer of de Kloosterkerk in Ten Boer.
Aan dit middagprogramma wordt gewerkt. Voor nu lichten we een tip van de sluier op: u kunt proeven aan film, labyrinth, muziek, workshops, tentoonstelling, quiz en spel, en allerhande andere activiteiten. Maar ook aan de inwendige mens wordt gedacht en er is voldoende tijd en plaats voor ontmoeting en een goed gesprek.
En waar u dat vindt? Dat wordt een verrassing.  Heel graag tot startzondag 2017!

Programma op hoofdlijnen
09.30 – 10.30 uur: proeverij van koffie/thee met eigen (bij voorkeur al gesneden) baksels in Menorah
10.30 – 12.00 uur: startdienst GK Ten Boer
12.00 – 13.00 uur: lunch in Menorah
13.30 – 16.30 uur: middagprogramma naar eigen keus in deelnemende kerken
 
Wat kunt u doen?
U begrijpt dat organisatie van dit evenement om vele handen vraagt en mogelijk ziet u voor zichzelf een goede rol weggelegd in één van de genoemde activiteiten. U kunt zich aanmelden bij de onderstaande vertegenwoordiger van uw kerk en wat is er nodig?

  • Gesneden baksels
  • Koffieschenkers
  • Koffie-opruimers
  • Lunchvoorbereiders (de lunch wordt gebracht maar moet klaargezet worden)
  • Lunchopruimers
  • Leiding kindernevendienst voor, tijdens en na de dienst
  • Oppas vooraf en na de dienst /toezicht op het plein
 
Het gelegenheidskoor repeteert op 4 en 11 september van 19.00 – 20.00 uur in de Gereformeerde Kerk in Ten Boer (Wigboldstraat) o.l.v. Ria Reeze-Vernooij. Iedereen is welkom en u kunt zich aanmelden bij vóór 1 september. Er is slechts één voorwaarde voor deelname aan het koor: u bent bereid om beide repeteeravonden aanwezig te zijn.
 
Roept het programma vragen op dan kunt u deze stellen aan de vertegenwoordiger van de eigen kerk en dat is: GK Stedum: Ineke van Zanten, . Tel.:   06 12200327

terug
 


 
 
 
Onze missie
vanuit
onze verscheidenheid
in verbondenheid
worden we,
oud en jong,
geïnspireerd
om het Woord en elkaar
te verstaan
én geroepen
om samen
de daad bij het Woord
te voegen.


 
 
Koffiedrinken
Na afloop van diensten die beginnen om 9.30 uur of 10.00 uur is er gelegenheid om koffie te drinken. .
 
Kerkdiensten beluisteren?

klik hier om een eerdere kerkdienst te selecteren


 
 
Andere websites
Protestantse Kerk Nederland
Classis Winsum PKN
Kerk Garmerolde/Thesinge
Kloosterkerkgemeente Ten Boer
Stedum.com

 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.