Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Garmerwolde-Thesinge-Stedum-Ten Post
 
 
In Memoriam Alle Senneker In Memoriam Alle Senneker

 
In memoriam Alle Senneker
* 2 augustus 1959                 U 11 mei 2017
 
Music is my first love
 
Het was een vertrouwd beeld langs de kant van de Bedumerweg: Alle met stoppelbaardje, petje op zijn hoofd, klompen aan zijn voeten en hond Donja aan zijn zij. Het beeld van een pure, eerlijke man. Net zo puur en eerlijk als de muziek van zijn lievelingsband Status Quo, zo klonk op 17 mei toen we afscheid van hem namen. Er klonk veel muziek tijdens zijn afscheid, want muziek was zijn alles. Als Alle ’s ochtends vroeg opstond, ging als eerste de knop van de radio aan. In elk vertrek van het huis klonk muziek en als het even kon, speelde Alle op zijn luchtgitaar.

Alle kwam op 2 augustus 1959 ter wereld in Westerwijtwerd, in een gezin met een vader en wel vijf ‘moeders’: hij was de jongste met vier oudere zusters boven hem.
 
Na de lagere school, wat een moeilijke tijd voor hem was, ging Alle leren voor zijn timmer- en metseldiploma. Op zijn 16e begon hij aan het werk in de bouw, waar hij 35 jaar heeft gemetseld, totdat hij door gezondheidsklachten thuis kwam te zitten.
 
In 1982 ontmoette Alle Lientje in de disco in Stedum, hij trouwde met haar op 9 december 1983. Samen deden ze veel, op vakantie gaan naar de camping, vele concerten bijwonen, zitten onder de overkapping achter het huis met de kat op schoot. En samen droegen ze het stille verdriet dat ze geen kinderen kregen. Hun huis was een plek waar veel kinderen zich thuis voelden: hun oppaskind Anne, kinderen via Pax Christi Kinderhulp en hun neefjes en nichtjes. Ook bij de jeugdclub van de kerk was Alle actief. Alle was iemand waarbij veel mocht, iemand die niet zozeer van de regels maar van de Geest was. “Geloof moet uit je hart komen, niet vanuit de regels van de kerk”, vond hij. Hij hield je er wel aan als je iets had beloofd en was ook stipt, was je oneerlijk dan had je het snel verbruid. Misschien was dat waarom muziek en dieren zo goed bij hem pasten, door hun echtheid en eerlijkheid.
 
Nog middenin het leven, met net een nieuwe baan in het zicht, overleed Alle op 11 mei jongstleden geheel onverwacht. Een lege plek achterlatend voor Lientje, familie en vrienden en Donja en Rakker. Een lege plek die gevuld is met herinneringen aan alles wat verbonden is met Alle. Mogen deze herinneringen al zijn dierbaren troosten en moge God zijn liefdevolle armen om hen heen slaan nu zij zonder Alle hun weg door het leven moeten gaan. 

 

terug
 
 
 
 

Dienst in Kloosterkerk Ten Boer
datum en tijdstip 31-03-2019 om 10:00

Medewerking wordt verleend door de cantorij

Koffiedrinken na de dienst
meer details

 
Onze missie
vanuit
onze verscheidenheid
in verbondenheid
worden we,
oud en jong,
geïnspireerd
om het Woord en elkaar
te verstaan
én geroepen
om samen
de daad bij het Woord
te voegen.


 
 
Koffiedrinken
Na afloop van diensten die beginnen om 9.30 uur of 10.00 uur is er gelegenheid om koffie te drinken. .
 
Kerkdiensten beluisteren?

klik hier om een eerdere kerkdienst te selecteren


 
 
Andere websites
Protestantse Kerk Nederland
Classis Winsum PKN
Kerk Garmerolde/Thesinge
Kloosterkerkgemeente Ten Boer
Stedum.com

 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.