Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Garmerwolde-Thesinge-Stedum-Ten Post
 
 

ma 9 januari 2017

Leerhuis / Gespreksgroep

Locatie: 
 Trefpunt, Thesinge
Tijdstip: 
 20.00 uur  - 22.00 uur

Kort verslag leerhuis van de clustergemeenten
De 2e leerhuisavond van het vormings- en toerustingsseizoen werd op 21 november in Stedum gehouden. 
Allereerst was er aandacht voor bijzonderheden zoals ziekte. De opening en inleiding op het onderwerp werd verzorgd door enkele Stedumers. Ds. René Kok was aanwezig om het gespreksonderwerp te behandelen. Daarvoor had hij een 20-tal A4-tjes meegenomen, waarop een afbeelding / gezicht van Jezus stond met daaronder een daarbij horende tekst.
Iedereen kreeg de gelegenheid om langs de op de wand geplakte afbeeldingen te gaan en er één uit te zoeken waar men het helemaal niet mee eens was en één waar men zich helemaal in kon vinden. Vooraf werd geen toelichting bij de platen gegeven. Nadat iedereen de ronde langs de platen had gemaakt kon iedereen zijn voorkeur of afkeur kenbaar maken. Bij iedere afbeelding met tekst gaf ds. Kok achtergrondinformatie. En zo kon het gebeuren dat een plaat die je eerst met negatieve gevoelens had bekeken ineens veel dichter bij je kwam te staan. Zo had iedere afbeelding z’n eigen weergave van wat Jezus kan betekenen voor mensen in het algemeen en voor mensen die in een bijzondere situatie leven.
Het was een heel leerzame avond, die we mochten besluiten met woorden uit een gedicht: “Wij aanbidden U, Christus Jezus, bron van  levend water … bron van kracht … bron van liefde … bron van vrede … bron van vrijheid … bron van overgave … bron van hoop. Allemaal beelden van Jezus, die op deze avond voorbijgekomen zijn.
 
De volgende bijeenkomst is op 9 januari 2018 in Thesinge.

 

terug
 


 
 
 
Onze missie
vanuit
onze verscheidenheid
in verbondenheid
worden we,
oud en jong,
geïnspireerd
om het Woord en elkaar
te verstaan
én geroepen
om samen
de daad bij het Woord
te voegen.


 
 
Koffiedrinken
Na afloop van diensten die beginnen om 9.30 uur of 10.00 uur is er gelegenheid om koffie te drinken. .
 
Kerkdiensten beluisteren?

klik hier om een eerdere kerkdienst te selecteren


 
 
Andere websites
Protestantse Kerk Nederland
Classis Winsum PKN
Kerk Garmerolde/Thesinge
Kloosterkerkgemeente Ten Boer
Stedum.com

 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.