Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Garmerwolde-Thesinge-Stedum-Ten Post
 
 
Waar staan wij voor Waar staan wij voor
Als kerkgemeenschap in deze tijd en cultuur willen we in de voetsporen van Jezus Christus hoedster en vertolkster zijn van het Evangelie, dat ondenkbaar is zonder de joodse wortels ervan.
Omdat we geloven dat God tot mensen wil spreken willen we als kerk het Woord laten klinken en tastbaar maken, om de weg naar Hem, elkaar en de samenleving te openen.
We zijn ervan overtuigd dat door de kracht van de Geest het Evangelie een wezenlijke bijdrage kan leveren om mensen tot hun recht te laten komen.
 
In onze kerkgemeenschap willen we op zoek gaan naar identiteit in onze veelkleurigheid. We willen, ondanks de onderlinge verschillen, met elkaar in gesprek blijven en elkaar ontmoeten. Bovenal willen we graag een open en gastvrije kerkgemeenschap zijn, omdat we geloven dat mensen het geheim van God zijn.
We zouden onze kerkgemeenschap in dit dorp, met een grote verscheidenheid van mensen en met een veelkleurigheid aan opvattingen het liefst omschrijven als een ‘gastvrije herberg’, waarin we op adem en op verhaal en tot bezinning kunnen komen.
 
terug
 
 
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.