Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Garmerwolde-Thesinge-Stedum-Ten Post
 
 

di 20 november 2018

Bijbelquiz

Locatie: 
 Stedum, Hervorm Centrum
Tijdstip: 
 19:30  - 22:00

Op 20 november wordt in het Hervormd Centrum (Bedumerweg 8 in Stedum) de jaarlijkse Bijbelquiz van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) gespeeld. De quizmaster is Peter Tillema, de beamer wordt bediend door Kees Vriezema. Beiden werken al jaren mee aan de Bijbelquiz.

De NBG-Bijbelquiz staat garant voor een gezellige avond. 'De Bijbelquiz van het NBG blijkt nog steeds heel populair te zijn', zegt samensteller Frans van Houwelingen van het NBG. 'Sinds 2005 maken we elk jaar een bijbelquiz en de belangstelling daarvoor neemt nog steeds toe.' Eén van de onderdelen heeft als onderwerp: 'Met andere ogen'. Dat is het thema van de Bijbelzondag. Frans: 'Door de quiz ga je met andere ogen kijken naar sommige Bijbelverhalen. Zelfs in bekende verhalen ontdek je nieuwe dingen. En misschien geldt dat ook voor het kijken naar mensen. Vaak horen we dat het houden van een bijbelquiz samenbindend werkt. Mensen uit verschillende kerken (of helemaal geen kerk) ontmoeten elkaar in een ontspannen en informele sfeer.'

Iedereen is welkom op 20 november in het Hervormd Centrum. De avond begint om 19.30 uur (zaal open om 19.00 uur) en zal rond 22.00 uur afgelopen zijn. Toegang is gratis, wel wordt er een bijdrage gevraagd voor de koffie/thee. Je kunt je aanmelden als team of individueel, maar je kunt uiteraard ook als toeschouwer komen. Tijdens de quizavond maak je en passant kennis met het werk van het Nederlands Bijbelgenootschap en kun je dat werk eventueel steunen met een gift of lidmaatschap.

Aanmelden met een team van vijf personen of individueel kan per e-mail: of telefonisch: 0596-551863. Ook zonder aanmelden ben je welkom!

Annet Hofman, namens de werkgroep Stedum/Westeremden van het NBG.

terug
 


 
 
 
Onze missie
vanuit
onze verscheidenheid
in verbondenheid
worden we,
oud en jong,
geïnspireerd
om het Woord en elkaar
te verstaan
én geroepen
om samen
de daad bij het Woord
te voegen.


 
 
Koffiedrinken
Na afloop van diensten die beginnen om 9.30 uur of 10.00 uur is er gelegenheid om koffie te drinken. .
 
Kerkdiensten beluisteren?

klik hier om een eerdere kerkdienst te selecteren


 
 
Andere websites
Protestantse Kerk Nederland
Classis Winsum PKN
Kerk Garmerolde/Thesinge
Kloosterkerkgemeente Ten Boer
Stedum.com

 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.