Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Garmerwolde-Thesinge-Stedum-Ten Post
 
 
Bezinning Bezinning
In deze tijd heeft werk een hoge status. Wij vinden het belangrijk dat iemand een goede baan heeft, liefst met een goed salaris.
In de bijbel is werk meestal gewoon een manier om in je levensonderhoud te voorzien. Niet meer en niet minder. Ook in de bijbelteksten gaat het regelmatig over hoe je je werk doet. Doe je het met aandacht, met liefde, met plezier?
Heel verrijkend en relativerend om zo naar je werk te kijken.
Vrijwel iedereen werkt. Of je nu een betaalde baan hebt, solliciteert omdat je werkloos bent, kinderen verzorgd, nog net je huishouden of de tuin kunt doen. Allemaal arbeid. Toch wordt deze arbeid niet altijd op gelijke waarde geschat.
Geen werk is in Gods ogen te min. Succes verhalen laten God koud. Het gaat om de gezindheid waarmee je iets doet. Daarin kun je groots zijn.
Of dat nu voorlezen aan de kleinkinderen is, een drukke baan in het bedrijfsleven, het werken  op de boerderij, vrijwilligerswerk doet in de kerk of het bezoeken van die man in de straat die onlangs alleen is komen te staan.
Je mag best trots zijn op wat je doet. Gezonde trots is een gevoel van voldoening en eigenwaarde en dat maakt dat je je werk blijvend met hart en ziel kunt doen!
 
terug
 
 
 
 
Onze missie
vanuit
onze verscheidenheid
in verbondenheid
worden we,
oud en jong,
geïnspireerd
om het Woord en elkaar
te verstaan
én geroepen
om samen
de daad bij het Woord
te voegen.


 
 
Koffiedrinken
Na afloop van diensten die beginnen om 9.30 uur of 10.00 uur is er gelegenheid om koffie te drinken. .
 
Kerkdiensten beluisteren?

klik hier om een eerdere kerkdienst te selecteren


 
 
Andere websites
Protestantse Kerk Nederland
Classis Winsum PKN
Kerk Garmerolde/Thesinge
Kloosterkerkgemeente Ten Boer
Stedum.com

 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.